USB C-standarden breder ut sig

De allra flesta bärbara datorer som säljs idag är utrustade med en USB C-kontakt. Detsamma gäller för surfplattor.  Det blir också allt vanligare att stationära datorer har en eller flera typ C-kontakter. 

Sedan ett par år tillbaka har alla Samsung telefoner USB C-kontakt för laddning och kommunikation.  De flesta nyare Android-telefoner från andra tillverkare har också utrustats med den nya standarden.

Vad är då vitsen med USB-minnen med typ C-kontakt? 
Förutom att de kan anslutas till de telefoner, surfplattor och datorer som endast har typ C-kontakter, så är överföringshastigheten mycket högre än i den vanliga USB-kontakten. 

Så varför inte överväga en modell med typ C nästa gång du ska köpa USB-minnen?  Det är ju aldrig fel att ligga i framkant.  Och du riskerar inget,  minnena är helt bakåtkompatibla.  Fungerar alltså i alla gamla vanliga USB-kontakter också.

Se olika typ C-minnen här

 

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Ungefär 10-12 gånger per år skickar vi ut ett nyhetsbrev med nya modeller, aktuella priser, special-erbjudanden och andra intressanta nyheter. Änmäl dig här om du vill ha våra nyhetsbrev.